Singapore, perfectie als enige optie

Het piepkleine Singapore is waarschijnlijk een van de meest georganiseerde plekken van Azië. Als je gewend denkt te zijn aan de heerlijk spontane chaos van Bangkok met haar etensluchten op iedere hoek van de straat en openbaar vervoer gewoon komt wanneer het komt, is Singapore een bizarre plek. Op het eerste gezicht.

Want de Singaporezen streven naar perfectie in alles wat ze doen. Georganiseerd is alles van je metro ritje (waar stap ik in, wat mag ik wel en niet doen – het antwoord is niks) tot de hawker center waar de hele dag door gegeten wordt. Alles is schoon, alles is mooi, en alles is heerlijk.

Je krijgt hier niet zo makkelijk contact maar zoek het in kleine dingen; de oude man in de coffee stall die je een stoel aanbiedt voor je tas, de mevrouw op naaldhakken die achter je aanrent omdat je plattegrond uit je tas is gevallen en de mrt medewerker die op zijn smartphone die ene plek voor je opzoekt die hij ook niet kent maar   waar jij nou net naar toe wil.

Laat alle eerdere ervaringen los en laat je verwennen. Geniet van de authentieke mix van zo veel culturen in het land vol mensen die al 50 jaar lang trots zijn op hún Singapore.