- 125 ml. plantaardige olie of roomboter
- 100 gr. suiker
- 1 theelepel vanille-extract
- 2 eieren
- 60 gr. bloem
- 5 eetlepels cacaopoeder
- 1/4 theelepel bakpoeder
- 1/4 theelepel zout
- 60 gr. gehakte walnoten
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor tot 180°C. Zet in elke vorm 2 muffin bakpapiertjes.
- Meng de olie, suiker en vanille in een middelgrote kom. Klop de eieren erdoorheen.
- Meng de bloem, cacao, bakpoeder en zout; roer dit geleidelijk door het eimengsel tot het goed is gemengd. Meng de walnoten erdoor, indien gewenst.
- Verspreid het beslag gelijkmatig over de muffinvormpjes.
- Bak de brownies gedurende 20 tot 25 minuten in de voorverwarmde oven.
- Goed laten afkoelen en daarna in de koelkast zetten. De volgende dag zijn ze op hun best.