Brownies

Ingrediënten voor 10 stuks

  • 125 ml. plantaardige olie of roomboter
  • 100 gr. suiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 2 eieren
  • 60 gr. bloem
  • 5 eetlepels cacaopoeder
  • 1/4 theelepel bakpoeder
  • 1/4 theelepel zout
  • 60 gr. gehakte walnoten

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor tot 180°C. Zet in elke vorm 2 muffin bakpapiertjes.
  2. Meng de olie, suiker en vanille in een middelgrote kom. Klop de eieren erdoorheen.
  3. Meng de bloem, cacao, bakpoeder en zout; roer dit geleidelijk door het eimengsel tot het goed is gemengd. Meng de walnoten erdoor, indien gewenst.
  4. Verspreid het beslag gelijkmatig over de muffinvormpjes.
  5. Bak de brownies gedurende 20 tot 25 minuten in de voorverwarmde oven.
  6. Goed laten afkoelen en daarna in de koelkast zetten. De volgende dag zijn ze op hun best.